за нас

Со целта на јаглеродот на неутралност, ние, Хефеи Синопер Технологи Ко. Линд. Да се посветиме на унапредувањето и примената на чиста енергетски технологии и производи. Ние тешко развиваме во производството на хидрогенот, енергетскиот енергетски и енергетски клетки на гориво и ги интегрираме целиот индустриски синџир на хидроген низ светот, обезбедување на еден застанок на клиентите преку напори од години. Постојат различни производи за клетки на гориво, избришани на различни потреби, како што се хидрогенот е-цикл, УАВ, фреклифт, брод, Батеријата за заштита, систем за генерација итн. Со задоволство сме да обезбедиме целосен предлог и производи за решавање во сите овие аспекти.

Гледај Повеќе

Вести

Актуелна ситуација и развој на синџирот на автомобилите на гориво во Кина.

Итно е да се развие хидрогенската енергија и гориво индустрија во Кина. Во изминатите 19 години, зависноста на Кина од странски нафта и природен гас беше 70,8 отсто, односно 43 отсто. Во последниве години, стапката на самодоверба на суров нафта и природен гас се намалува година по година, и Кина енергетската безбедност има одредена потенцијална закана.


Колку е жешко хидрогенот енергија 3 трилиони инвестиции на патот!

За само пет месеци, кумулативната глобална инвестиција во хидрогенската енергија скокна од 300 милијарди американски долари на 500 милијарди американски долари!


Безбедносни компоненти на системот за снабдување на хидрогенот

Мерките за заштита на хидроген системот главно вклучуваат безбедност на шише за складирање на хидроген и гасоводот, и инсталирање на различни безбедносни објекти.


Термална управувачка шема на гориво

Клетка за мембрана (ПЕМФК) има многу предности, како што е висока ефикасност, чиста, емисија и така натаму. Во практична апликација, 40% ~ 60% од хемиската енергија на PEMFC гориво се претвора во електрична енергија, и поголемиот дел од преостаната енергија е претворена во топлина.


Фабриката на хидрогенот електроглизер ве бара да го разбереш електолизерот.

Електролитичката клетка се состои од мобилно тело, анод и катод, и повеќето од нив се одвоени од анодската комора и одајот на катодот со дијафрагма. Фабриката на хидрогенот електролизер е поделена на три видови: водни електролизиски клетки, Исплените електролизисни клетки и не-каквите електролизисни клетки според различните електролити.


Безбедносни претпазливи за операција за затворање на алкалински електроглери

(1) Откако алкалинската електролитичка клетка е решена да го сопре резервоарот, потребните алатки за спречување на резервоарот треба да бидат подготвени на време, и објектите кои се контактираат со високата температура треба да бидат прегреан однапред;


Што е развојот на алкалински електроглери во Кина?

Растојанието помеѓу катодот и анод на алкалински електролизери во Кина е еден од важените фактори што влијаат на налогот на клетките. Како што се зголемува пропуст на електродот, падот на охмичната налога во местото се зголемува, а налогот се зголемува.


Столичката клетка за гориво на PEM, што треба да се грижиш

И покрај тоа што возилата на гориво се развиваат брзо, од перспектива на барањата за комерцијализирање, Сѐ уште постои одредена јаз во кинеската технологија за бензинска клетка. Во иднина, неопходно е да се зајакне распоредот на следниве аспекти од економскиот клетки на гориво:


Гледај Повеќе